Прогнозирование последствий аварийных выбросов из объектов атомной энергетики с помощью мезомасштабной модели атмосферного переноса LEDI - Талерко, Н.Н.; Гаргер, Е.К.; Ключников, А.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Викладено результати розробки лагранжово-ейлерової моделі атмосферного перенесення домішок LEDI. Модель придатна для оцінок і прогнозування наслідків великих техногенних аварій, які призводять до викидів забруднюючих речовин в атмосферу (зокрема, комунальних аварій на АЕС в гострій фазі аварії) на мезомасштабних відстанях від джерела. The results of development of the Lagrangian–Eulerian atmospheric transport model LEDI are presented. The model is suitable for the assessment and the prognosis of the consequences of large industrial accidents which result in atmospheric releases (in particular, accidents at nuclear power plants during the initial stage of an accident) at mesoscale distances.