Энергия связи электронно-позитронной пары в нанопорах триглицеридов - Шпак, А.П.; Покутний, С.И.; Уваров, В.Н.; Покутний, М.С. (Доповіді НАН України, 2010)
Теоретично досліджується залежність енергії зв'язку електронно-позитронної пари від радіуса нанопари, що міститься в триглицеридах. Встановлено пороговий характер виникнення основного стану об'ємного парапозитронію у нанопорі та визначено значення критичного радіуса нанопори, починаючи з якої у нанопорі може утворитися об'ємний парапозитроній. The dependence of the binding energy of an electron-positron pair in a nanovoid in triglyceride on the nanovoid radius is studied. The threshold character of the appearance of a ground state of a bulk parapositronium in a nanovoid is established, and the critical radius of the nanovoid, above which a volume parapositronium can be formed in the nanovoid, is determined.