Ефективна обробка даних польового спектрометрування в природоресурсних задачах - Станкевич, С.А.; Титаренко, О.В.; Шкляр, С.В. (Доповіді НАН України, 2010)
Запропоновано математичні моделі та алгоритми ефективного аналізу тонких спектральних відмін наборів прецизійних спектрограм, отриманих у ході польового спектрометрування при розв'язанні природоресурсних задач. Застосування запропонованих алгоритмів дозволяє скоротити потрібні обчислювальні витрати в більш ніж 50 разів та підвищити вірогідність вдвічі. Mathematical models and algorithms for the effective analysis of fine spectral differences between the sets of precision spectrograms registered during a field spectrometry in the natural resource management are offered. These algorithms reduce the necessary computing expenses by more than 50 times and increase the reliability twice.