Каталитическая активность оксидных соединений молибдена на различных носителях в реакции восстановления кислорода - Иванова, Н.Д.; Болдырев, Е.И.; Данилов, М.О.; Филатов, А.В.; Стадник, О.А.; Новиченко, В.Н.; Щербатюк, Н.Н. (Доповіді НАН України, 2010)
Розроблено метод електрохімічного синтезу плівок оксидних сполук молібдену, нанесення їх на різні металічні носії та вуглецевий матеріал. Оцінено каталітичну активність отриманих каталізаторів на різних носіях у реакції відновлення кисню. Показано, що найбільшу каталітичну активність має оксидна сполука молібдену, що нанесена на вуглецеву матрицю. Її величина близька до каталізатора на основі срібла. Отже, каталізатор на основі оксиду молібдену може бути рекомендований до застосування як катодний матеріал у паливному елементі. An electrochemical method for the synthesis of films of molybdenum oxide compounds and their deposition on different metallic substrates and a carbon matrix has been developed. The catalytic activities of the obtained catalysts on different supports in the oxygen reduction reaction are estimated. It is shown that the molybdenum oxide compound deposited on the carbon matrix has the highest catalytic activity and can be recommended for the application as a cathode material in fuel cells.