Рекрутська та земські повинності малоросійського козацтва в першій половині ХІХ ст. (за “Сводом законов Российской империи) - Міц, М. (Чорноморська минувшина, 2010)
У статті на основі “Свода законов Российской империи” надано характеристику правового статусу козацтва щодо виконання земських і рекрутської повинностей у першій половині ХІХ ст. Зокрема, значну увагу приділено питанням юридичного санкціонування та розвитку цих повинностей, проаналізовано їх види, процеси реалізації, форми й обсяги виконання. In the article it is examined the Cossacks’ legal status concerning their public (zems’ki) and recruit duties in the first half of the ХІХ c. determined by The Russian Empire Code. In particular the special attention is given to the juridical sanction and development of mentioned duties, also to their kinds, processes of realization, forms and dimension of implementation.