Кримський чинник в історії козацтва у зображенні істориків першої половини ХІХ ст. - Новікова, Л. (Чорноморська минувшина, 2010)
У статті висвітлюються особливості відображення ролі Кримського ханства в історії козацтва в історіографії у межах Російської імперії в першій половині ХІХ ст. In the article it is revealed the peculiarities of the representation of the role of Crimean khanat in Cossacks history in historiography within Russian empire in the first half of the XIX c.