Маловідомий українознавчий рукопис А.В.Флоровського: уведення до історіографічного контексту - Музичко, О. (Чорноморська минувшина, 2010)
У статті до історіографічного контексту уведено маловідому рецензію на монографію ніжинського історика Г.Максимовича, яку підготував у 1917- 1918 рр. для Російської Академії наук одеський історик А.В.Флоровський у зв’язку з поданням цієї монографії на премію графа Уварова. Додаток - текст рецензії: Отзыв о сочинении Г.А. Максимовича “Выборы и наказы в Малороссии в Законодательную Комиссию 1767 г.” Часть первая. Выборы и составление наказов. Нежин. 1917. А.В. Флоровский. Одесса. 1918. In this article a little-known review on the monograph of the Nizyn historian G. Maksymovych is introduced to the historiographic context. This review was prepared for the Russian Academy of Sciences by the Odessa historian A.Florovsky in 1917-1918 in connection with representation of the book of G.Maksymovych on the count Uvarov award.