Про використання праці арештантів на будівництві Бульварних (Потьомкінських) сходів 1837-1842 рр. (за матеріалами Державного архіву Одеської області) - Гончарук, Т. (Чорноморська минувшина, 2010)
Наведений документ складений в жовтні 1841 р. є звітом про будівництву Потьомкінських сходів. Документ свідчить, що на цих роботах активно використовували працю арештантів. The presented document was composed in October, 1841 and it was a report on building of the Poytomkins’ki stairs. A document testifies that at those work the labour of prisoners was actively used.