Инновационный фактор развития промышленного производства - Диленко, В.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2005)
Проведено аналіз ролі інноваційного чинника в економіці України. Обґрунтовано провідні позиції вітчизняного машинобудування у розвитку інноваційної діяльності промислового виробництва. Розглянуто деякі напрями активізації інноваційних процесів у промисловості. Наведено дані про результати інноваційної діяльності ВАТ «Азовмаш» як у галузі виробничих інновацій, так і розвитку сучасних методів раціональної організації впровадження інновацій на підприємстві.
---------- Проведен анализ роли инновационного фактора в экономике Украины. Обосновываются ведущие позиции отечественного машиностроения в развитии инновационной деятельности промышленного производства. Рассмотрены некоторые направления активизации инновационных процессов в промышленности. Приведены данные о результатах инновационной деятельности ОАО «Азовмаш» как в области производственных инноваций, так и развития современных методов рациональной организации внедрения инноваций на предприятии.
---------- The role of innovation factor in the economy of Ukraine is analyzed. The leading positions of the home machine-building in development of innovative activities among industrial branches are presented that testify to the results of innovative activities of OJSt “Azovmash” both in the field of production innovations and in updating of methods for rational organizations of innovations introduction of enterprises.
----------