Культура кооперативної торгівлі у Харкові в роки непу - Волосник, Ю.П.; Шляхова, І.В. (Чорноморський літопис, 2010)
Стаття присвячена вивченню культури торгівлі в столиці УСРР – Харкові у 20-ті роки ХХ ст. Досліджені фактори, які сприяли або гальмували процес обслуговування населення міста кооперативними торгівельними закладами. Проаналізовано місце і роль кооперативної торгівлі Харкова у задоволенні споживчого попиту і покращенні культурного рівня діяльності кооперативної мережі міста. Статья посвящена изучению культуры кооперативной торговли в столице УССР – Харькове в 20-е года ХХ в. Исследованы факторы, тормозившие процесс улучшения культуры обслуживания населения города кооперативными торговыми заведениями. Проанализированы место и роль кооперативной торговли Харькова в удовлетворении покупательского спроса и повышении культуры деятельности кооперативной сети города. The article is devoted to the analysis of cooperative trade culture in the capital of the USRR – Kharkiv during 20s. ХХ c. Factors, that hampered the city population service culture improvement process by the co-operative point-of-sale establishments, are investigated. The place and role of Kharkiv co-operative trade in satisfaction of consumer’s demand and the city co-operative network culture activity increase is analysed.