Історична наука за професором Бернгеймом: non multa, sed multum - Пронь, С.В. (Чорноморський літопис, 2010)
Автор, використовуючи матеріали досліджень німецького професора Бернгейма та сучасних українських і російських вчених, підіймає проблеми концептуально-теоретичного та практично-гуманітарного рівня сьогоденної історичної науки. Автор, используя материалы исследований немецкого профессора Бернгейма и современных украинских и российских учёных, подымает проблемы концептуально-теоретического и практически-гуманитарного уровня теперешней исторической науки. Taking as a basis the investigations materials of German professor Berngeym and modern Ukrainian and Russian scholars, the author explores the nowadays science problems of conceptually-theoretical and practically-humanitarian levels.