Основні тенденції соціальної реабілітації та працевлаштування інвалідів Великої Вітчизняної війни у повоєнний період (1945–1950 рр.) - Бушин, М.І.; Перехрест, І.В. (Чорноморський літопис, 2010)
На основі архівних документів та оприлюднених матеріалів висвітлені основні тенденції та процеси у сфері соціальної допомоги інвалідам Великої Вітчизняної війни на Україні в період повоєнної відбудови. На основе архивных документов и опубликованых материалов расскрыты основные тенденции и процессы в сфере социальной помощи инвалидам Великой Отечественной войны на Украине в период послевоенного восстановления. In this article on the basis of archive documents and published materials the authors highlight the main trends and processes in social sphere for the help of the disabled people of the Great Patriotic War in Ukraine in the post-war rehabilitation period.