Удосконалення організації державної влади в Україні в контексті європейської інтеграції: історіографічний аспект - Гаврилюк (Синюта), X.О. (Чорноморський літопис, 2010)
Проаналізовані публікації з використання Україною європейського досвіду організації та функціонування органів державної влади. Відзначено, що наявні дослідження охоплюють наступні теми: європейський вибір України, правові засади запозичення нею досвіду країн Європейського Союзу, проблема реформи публічної влади у світлі конституційних змін 2004 року. Проанализированы публикации об использовании Украиной европейского опыта организации и функционирования органов государственной власти. Отмечено, что имеющиеся исследования охватывают следующие темы: европейский выбор Украины, правовые принципы заимствования ею опыта стран Европейского Союза, проблема реформы публичной власти в свете конституционных изменений 2004 года. The article deals with the analysis of the publications on the Ukraine application of the European experience in the sphere of state power bodies organization and functioning. It was pointed out that the existing investigations include such topics as: European course of Ukraine, legal basis of the EU countries experience implementation, problems of the state power reforms in the context of the constitutional changes that took place in 2004.