Старопромислові регіони України в післякризовий період: проблеми ефективного розвитку - Снігова, О.Ю. (Економіка промисловості, 2011)
Проаналізовано стан економіки та визначено тенденції розвитку старопромислових регіонів у період виходу із кризи. Обґрунтовано необхідність диверсифікації економіки старопромислових регіонів. Установлено перешкоди проведення ефективної диверсифікації економіки старопромислових регіонів. Сформульовано пропозиції щодо формування умов здійснення ефективної структурної перебудови економіки старопромислових регіонів на засадах диверсифікації.
Ключові слова: старопромислові регіони; структурна перебудова економіки; диверсифікація економіки. Проанализировано состояние экономики старопромышленных регионов, определены тенденции их развития в период выхода из кризиса. Обоснована необходимость диверсификации экономики старопромышленных регионов. Установлены факторы, которые препятствуют эффективной диверсификации экономики старопромышленных регионов. Сформулированы предложения по формированию условий осуществления эффективной структурной перестройки экономики старопромышленных регионов на базе диверсификации.
Ключевые слова: старопромышленные регионы, структурная перестройка экономики; диверсификация экономики. The paper analyses the economic situation in old industrial regions and evaluates the trends in their development in the post-crisis period. The necessity of diversifying the economy of old industrial regions is proved. Obstacles to the efficient diversification of the above regions are defined. The proposals are formulated to create the conditions necessary for efficient restructuring of old industrial regions’ economy on the basis of diversification.
Keywords: old industrial regions, restructuring of economy, diversification of economy.