Імпорт в Україну високотехнологічних товарів виробничого призначення: проблеми дослідження, шляхи вирішення - Саліхова, О.Б.; Крехівська, Н.О. (Економіка промисловості, 2011)
Досліджено поняття «товари виробничого призначення», подано власне тлумачення терміна «високотехнологічні товари виробничого призначення». Гармонізовано Класифікацію за широкими економічними категоріями та Перелік високотехнологічних товарів. Створено базу що-місячних даних за 2003-2010 рр., яка є підґрунтям для дослідження та прогнозування зовнішньої торгівлі ВТТВП.
Ключові слова: товари виробничого призначення, високотехнологічні товари, зовнішня торгівля. Исследовано понятие «товары производственного назначения», представлено авторское толкование термина «высокотехнологические то¬вары производственного назначения». Гармонизированы Классификация по широким экономичемким категориям и Перечень высокотехнологичных товаров. Создана база ежемесячных данных за 2003-2010 гг., являющаяся основой для исследования и прогнозирования внешней торговли ВТТПН.
Ключевые слова: товары производственного назначения, высокотехнологичные товары, внешняя торговля. The article investigates the concept “capital goods” and presents the author’s interpretation of the term “high-tech capital goods”. The Classification by wide economic categories and the List of high-tech goods are harmonized. A database of monthly data for 2003-2010 is collected, which is the basis for researching and forecasting the foreign trade in high-tech capital goods.
Keywords: capital goods, high-tech products, foreign trade.