Інтеграційні процеси фінансового та промислового капіталу як матеріальна основа корпоративного підприємництва - Левковська, Л.В. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто інтеграційні процеси фінансового і промислового капіталу як матеріальну основу корпоративного підприємництва. Визначено інтеграцію фінансового і промислового капіталу як об'єднання активів компаній, що дає змогу розширити масштаби присутності в різних сегментах ринку або диверсифікувати ринки збуту продукції, яка випускається компанією за основним видом діяльності. Ключові слова: інтеграція, інтегрована корпоративна організація, фінансовий і промисловий капітал. Рассмотрены интеграционные процессы финансового и промышленного капитала как материальная основа корпоративного предпринимательства. Определена интеграция финансового и промышленного капитала как объединения активов компаний, которое дает возможность расширить масштабы присутствия в разных сегментах рынка или диверсифицировать рынки сбыта продукции, которая выпускается компанией по основному виду деятельности. Ключевые слова: интеграция, интегрированная корпоративная организация, финансовый и промышленный капитал. The integration processes of financial and industrial capital are considered as a material basis of corporate enterprise. Integration of financial and industrial capital as pooling of assets of companies is determined, what gives an opportunity to extend scales in different market segments or diversify the markets of products which are produced by a company by basic type of activity. Keywords: integration, integrated corporate organization, financial and industrial capital.