Інноваційний механізм модернізації нафтового сектору в Україні - Бурлака, В.Г. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто сучасний рівень нафтовидобувної і нафтопереробної промисловості, який не задовольняє потреби національного ринку нафтопродуктів і негативно впливає на рівень енергобезпеки України. Модернізацію нафтового сектору пропонується провести з використанням інноваційного механізму.
Ключові слова: нафтовий сектор, нафтопереробка, глибина переробки нафти, маржа, технологічна структура, нафта, нафтопродукти. Рассмотрен современный уровень нефтедобывающей и нефтеперерабатывающей промышленности, который не удовлетворяет потребности национального рынка нефтепродуктов и негативно влияет на уровень энергобезопасности Украины. Модернизацию нефтяного сектора предлагается провести с использованием инновационного механизма.
Ключевые слова: нефтяной сектор, нефтепереработка, глубина переработки нефти, маржа, технологическая структура, нефть, нефтепродукты. The paper presents state-of-the art analysis of the current condition of Ukraine's oil and oil processing industries, which no longer meet the neeeds of the national oil products market and has a negative impact on country's energy security. The article proposes an innovation-based scheme of Ukraine’s oil sector modernization.
Keywords: oil sector, oil refinement, depth of oil refinement, margin, technological structure, oil, oil products.