Методичні аспекти аналізу основних тенденцій розвитку підприємств будівельної галузі України - Кучер, В.А. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто фінансові ресурси, які є основним чинником економічного зростання. Проблема правильного й ефективного проведення діагностики стану фінансового забезпечення розвитку підприємства є актуальною й у даний час. Спроможність підприємства досягнути успіху на ринку залежить від ефективності управління його збутової політики. Доведено, що необхідною складовою такої роботи в умовах жорсткої ділової конкуренції є достовірні та своєчасні дані, які можна отримати в результаті проведення комплексної діагностики оточуючого зовнішнього та внутрішнього середовища.
Ключові слова: виробництво, промислове підприємство, фінансове забезпечення, зовнішнє середовище, конкуренція, тенденції розвитку. Рассмотрены финансовые ресурсы, которые являются основным фактором экономического роста. Проблема правильного и эффективного проведения диагностики состояния финансового обеспечения развития предприятия актуальна и в настоящее время. Способность предприятия достичь успеха на рынке зависит от эффективности управления сбытовой политики. Доказано, что необходимой составляющей такой работы в условиях жесткой деловой конкуренции являются достоверные и своевременные данные, которые можно получить в результате комплексной диагностики окружающей внешней и внутренней среды.
Ключевые слова: производство, промышленное предприятие, финансовое обеспечение, внешняя среда, конкуренция, тенденции развития. The paper deals with the financial resources which are the basic factors of the economic growth. The problem of a correct and effective diagnostics of the state of enterprise’s development funding is very urgent now. The ability of an enterprise to attain a success on the market depends on the effective management of sales policy. It is proved that under conditions of a hard business competition the reliable and timely data are a necessary component of the work; they can be received as a result of a complex diagnostics of external and internal environment.
Keywords: production, industrial enterprise, funding, external environment, competition, development trends.