Проблеми та перспективи інноваційного розвитку України - Кендюхов, О.В.; Кривчиков, А.О.; Шпарьова, А.М. (Економіка промисловості, 2011)
Показано вплив інноваційних процесів на конкурентоспроможність національної економіки. Розкрито основні чинники, які впливають на інноваційний розвиток економіки. Визначено головні проблеми інноваційного розвитку України. Запропоновано й обґрунтовано ключові пріоритети інвестиційно-інноваційної політики України.
Ключові слова: інноваційний процес, розвиток, проблеми, пріоритети, конкурентоспроможність, національна економіка, Україна. Показано влияние инновационных процессов на конкурентоспособность национальной экономики. Раскрыты основные факторы, влияющие на инновационное развитие экономики. Определены главные проблемы инновационного развития Украины. Предложены и обоснованы ключевые приоритеты инвестиционно-инновационной политики Украины.
Ключевые слова: инновационный процесс, развитие, проблемы, приоритеты, конкурентоспособность, национальная экономика, Украина. The influence of innovation processes on the competitiveness of the national economy is shown. The author unveils main factors having influence on the innovation-based development of the economy. Key problems of the innovation-based development of Ukraine are identified, and priorities in the investment and innovation policy of Ukraine are proposed and confirmed.
Keywords: innovation process, development, problems, priorities, competitiveness, national economy, Ukraine.