Роль міжнародного інноваційного та науково-технічного співробітництва у підвищенні конкурентоспроможності машинобудівної галузі - Важинський, Ф.А.; Гаврилко, П.П.; Колодійчук, А.В. (Економіка промисловості, 2011)
Рассмотрены преимущества международной научно-производственной кооперации для предприятий Украины в современных условиях. Включение машиностроительного комплекса Украины в международную научно-производственную кооперацию с другими странами мира и интеграционными объединениями является одним из важнейших инструментов повышения конкурентоспособности во всех ее аспектах.
Ключевые слова: конкурентоспособность, научно-техническая политика развития машиностроения, международная научно-производственная кооперация, международное сотрудничество, инновационная деятельность. Розглянуто переваги міжнародної науково-виробничої кооперації для підприємств України в сучасних умовах. Включення машинобудівного комплексу України в міжнародну науково-виробничу кооперацію з іншими країнами світу й ін-теграційними об’єднаннями є одним із найважливіших інструментів підвищення конкуренто¬спроможності в усіх її аспектах.
Ключові слова: конкурентоспроможність, науково-технічна політика розвитку машинобудування, міжнародна науково-виробнича кооперація, міжнародне співробітництво, інноваційна діяльність. Advantages of international scientific-technical cooperation are considered for the enterprises of Ukraine in modern terms. Plugging of machine-building complex of Ukraine in international scientific-technical cooperation with other countries of the world and integration associations is one of major instruments of increase of competitiveness in all its aspects.
Keywords: competitiveness, scientific and technical policy of development of engineer, interna-tional scientific-production cooperation, international cooperation, innovative activity.