Забезпечення майбутніх платежів як джерело покриття витрат на ремонт основних засобів і його бухгалтерський облік - Терещенко, В.С. (Економіка промисловості, 2011)
Доведена необхідність формування українськими підприємствами забезпечення майбутніх витрат на ремонт основних засобів і розроблена методика його бухгалтерського обліку.
Ключові слова: основні засоби, поточний ремонт, капітальний ремонт, аналоговий метод розрахунку резерву, кошторисний метод розрахунку резерву. Доказана необходимость формирования украинскими предприятиями обеспечения будущих расходов на ремонт основных средств и разработана методика его бухгалтерского учёта.
Ключевые слова: основные средства, текущий ремонт, капитальный ремонт, аналоговый метод расчета резерва, сметный метод расчета резерва. The necessity of securing future repair costs for fixed assets by the Ukrainian enterprises is proved. Methods of its accounting have been developed.
Keywords: fixed assets, current repairs, capital repairs, capitalized repairs, analogue method of reserve calculation, estimated method of reserve calculation.