Наукові підходи до формування механізму мотивації та управління персоналом - Фролов, В.О. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто питання систематизації класифікаційних ознак персоналу, мотивації його праці та управління на основі комплексного підходу. Визначено механізм мотивації та управління персоналом. Обґрунтовано своє бачення сутності категорії персоналу, мотивації та управління його працею.
Ключові слова: мотивація та управління персоналом, класифікація ознак персоналу, праця, управління. Рассмотрены вопросы систематизации классификационных признаков персонала, мотивации его труда и управления на основе комплексного подхода. Определен механизм мотивации и управления персоналом. Автор обосновал свое видение сущности категории персонала, мотивации и управления его трудом.
Ключевые слова: мотивация и управление персоналом, классификация признаков персонала, труд, управление. The paper deals with systematization of classification attributes of personnel, labour motivation and management on the basis of a comprehensive approach. The mechanism of motivation and personnel management is defined. The author gives grounds for his own view of the category personnel, as well as labour motivation and management.
Keywords: motivation and personnel management, classification attributes of personnel, labour, management.