О качественной оценке рисков подземного строительства - Кауфман, Л.Л.; Лысиков, Б.А. (Геотехническая механика, 2007)
У статті приводиться опис принципів якісного аналізу технічних рисків підземного будівництва, якій оцінює імовірність цих подій та тяжкість впливу на цілі проекту. Приведена методика якісної оцінки рисків, яка запропонована Міжнародною тунельною асоціацією ІТА-ЛITES, заснованої на класифікації імовірності рисків та важкості їх наслідків. The article describes the quality analysis principles for underground construction technical risks. This analysis appraises probability of events and their consequences for underground construction. There is qualify analysis method for international Tunnel Association ITA-AITES based on probability risks classification and their consequences.