Методические аспекты вопроса создания условий высокопроизводительного и безопасного труда на угольных шахтах - Шевченко, В.Г. (Геотехническая механика, 2007)
Приведено результати досліджень, покладені в основу методик, що реалізують комплексний підхід до обліку людського фактора при оцінці рівня аварійності і травматизму на вугільних шахтах. Викладено рекомендації, спрямовані на покращення умов праці шахтарів при комплексно-механізованій технології видобутку вугілля високонавантаженими лавами. The outcomes of the researches which have been put in the basis of methodics, realising a comprehensive approach to the consideration of the human factor at an estimation of a level of an accident rate and traumatism on coal mines are adduced. The recommendations for improvement of colliers labor conditions at a complex-mechanized technology of highloaded longwalls coal mining are stated.