Методика аналитических исследований распределения напряжений в забоях разных форм при проведении горных выработок - Перепелица, В.Г.; Шматовский, Л.Д.; Коломиец, А.Н. (Геотехническая механика, 2008)
У статті розроблена та викладена методика аналітичних досліджень напружено-деформованого стану масиву гірських порід поблизу забоїв плоскої, сферичної та конічної форми при проведенні гірських виробок. The methods of analytic recearchs of stressed and deformated state of rock mass near the faces, which have flat, spherical and conical forms, conducting the mining workings.