Оптимістичний приклад українсько-китайського співробітництва у галузі новітніх біотехнологій (Вісник НАН України, 2011)
У 2003 р. розпочалася співпраця Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України з китайськими фахівцями. Найтісніші наукові контакти встановилися з Інститутом біологічних досліджень Шаньдунської академії наук і стосувалися технологій розроблення біологічно-активних речовин. Про ефективність співробітництва свідчить те, що директор Інституту академік С.В. Комісаренко одержав цього року найпрестижнішу відзнаку провінції Шаньдун — «Нагороду Дружби Qilu».