Фізико-механічні властивості та структура порошкових вуглецевих сталей з бором - Напара-Волгіна, С.Г.; Баглюк, Г.А.; Кудь, В.К.; Бахонський, Д.О. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Досліджено доцільність введення додаткової кількості вуглецю в порошкові сталі, одержані із сумішей порошків заліза з 1 та 3 % карбіду бору. Показано, що максимальною міцністю характеризуються матеріали з 1 % В4С та 1,0 – 1,5 % С. Исследована целесообразность введения дополнительного количества углерода в борсодержащие порошковые стали, полученные из смесей порошков железа с 1 и 3 % В4С и карбида бора. Показано, что максимальной прочностью характеризуются материалы, содержащие 1 % В4С и 1,0 – 1,5 % С. The expediency of introduction of an additional amount of carbon to boron containing powder steels obtained from mixtures of iron and 1 or 3 % boron carbide powders is investigated. It is snown that steels containsng 1 % B4C and 1,0 – 1,5 % C have maximal strength.