Дисперсність системи LiMn2O4 металокомпозитних структур при синтезі інжекційним методом - Денисенко, О.І.; Підгорна, К.Д. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Із застосуванням методів растрової електронної мікроскопії досліджено трансформацію дисперсності літій-марганцевої шпінелі при інжекційному синтезі в зустрічних високошвидкісних двофазних струменях металокомпозитних мікрочастинок. Отримані результати дозволяють оптимізувати структуру поверхневого шару позитивних електродів з метою збільшення потужності і підвищення ємності хімічних джерел струму. С применением методов растровой электронной микроскопии исследована трансформация дисперсности литий-марганцевой шпинели при инжекционном синтезе во встречных высокоскоростных двухфазных потоках металлокомпозитных микрочастиц. Полученные результаты позволяют оптимизировать структуру поверхностного слоя положительных электродов с целью увеличения мощности и повышения емкости химических источников тока. This article provides the results of study of dispersity transformation obtained in Li-Mn spinel in the process of injection synthesis by two-phase high-speed metal composite microparticle colliding beams. Metal composite microparticles are intended to optimize the structure of nearsurface layer of positive electrodes for chemical current sources.