Спадковість структури і прояви ліквації при переплавах сталі Р6М5 - Кондратюк, С.Є.; Примак, І.Н.; Щеглов, В.М.; Пляхтур, О.О. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Досліджено трансформацію литої структури швидкоохолодженої при кристалізації сталі Р6М5 при переплавах з різним ступенем перегріву розплаву. Встановлено існування критичного інтервалу температур розплаву, вище якого суттєво послаблюються закладені під час кристалізації спадкові особливості будови литої сталі. Исследована трансформация литой структуры и показателей ликвации быстроохлажденной при кристаллизации стали Р6М5 при переплавах с разной степенью перегрева расплава. Установлен критический интервал температур, выше которого ослабляются наследственные особенности строения литой стали. The transformation of a cast structure and indicators of segregation in the crystallization rapidly solidified P6M5 steel at the remelting with varying degrees of the melt overheating is investigated. A critical temperature range is established, above which the structure of hereditary features of cast steel weakens.