Магнітні та фізико-технологічні властивості залізного порошку з кобальт-фосфорним покриттям - Панасюк, О.О.; Мініцький, А.В.; Власова, О.В. (Металознавство та обробка металів, 2009)
Досліджено вплив режимів плакування залізного порошку кобальт-фосфором на його магнітні та фізико-технологічні властивості. Методом хімічного осадження були отримані залізні порошки з товщиною покриття 12, 15 і 18 мкм. Основними факторами, що впливають на протікання реакції осадження металевої плівки на поверхню частинки заліза, є концентрація компонентів розчину, а також час витримки. Результати досліджень можуть бути використані при створенні магнітно-м’яких композитів для роботи у змінних електромагнітних полях промислової частоти. Исследовано влияние режимов плакирования железного порошка кобальт-фосфором на его магнитные и физико-технологические свойства. Методом химического осаждения были получены железные порошки с толщиной покрытия 12, 15 и 18 мкм. Показано, что основными факторами, влияющими на протекание реакции осаждения металлической пленки на поверхность частиц железа, является концентрация компонентов раствора, а также время выдержки. Результаты исследований могут быть использованы при создании магнитно-мягких композитов для работы в переменных электромагнитных полях промышленной частоты. The influence of the modes of ferrous powder by plating cobalt-phosphorus on its magnetic and physical and technical properties is investigated. By the method of the chemical deposition ferrous powders with the thickness of coated layer of 12, 15 and 18 mm were obtained. It is shown that basic factors influencing on the deposition of cobalt layer on the surface of iron particles are the concentration of components of solution, and also holding time. The results can be used for development of soft magnetic composites for operation under the influence of electromagnetic fields of industrial frequency.