Меморіальні знаки й пам'ятники жертвам голоду-геноциду 1932–1933 pp. в Україні - Веселова, О. (Краєзнавство, 2009)
У статті висвітлюється громадський рух за встановлення пам’ятних знаків та пам’ятників жертвам голоду-геноциду з 80-х років ХХ ст. і державних органів з увічнення пам’яті умертвлених голодом в різних регіонах та створення Меморіалу жертв голодоморів в столиці України. В статье рассматривается общественное движение за установление памятных знаков и памятников жертвам голода-геноцида с 80-х годов ХХ века и государственных органов с увековечения памяти умертленных голодом в разных регионах и создания Мемориала жертв голодомора в столице Украины. In article was described civil movement concerning establishment the memorial signs and memorial monuments, which was began at eightieth of XX century. Also activities of administrative organs according immortalization of memory victims of famine-genocide, in various regions of our country and Memorial to the Victims of Holodomors in capital of Ukraine was demonstrated.