Оцiнювання бальнеологiчно активних концентрацiй мiкроелементiв у мiнеральних водах - Шестопалов, В.М.; Мoiсеєва, Н.П.; Мoiсеєв, А.Ю. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті розглянуто роль мікроелементів для життєдіяльності людини, перспективи застосування природних мінеральних вод для корекції балансу мікроелементів у організмі. Викладено авторську концепцію
щодо встановлення межі бальнеологічно активних концентрацій мікроелементів у мінеральних водах, яка ґрунтується на аналізі літературних даних та проведених авторами експериментах. Обґрунтовано актуальність зазначеної проблеми. In the article microelements role for human vital functions is considered, as well as the prospects of natural mineral water aрplication for balance correction of microelements in an organism. The authors concept on setting limits on balneological асtive concentrations of microelements in mineral waters is described based on analysis of literary data and experiments conducted by the authors. Actuality of this problem is substantiated.