Першому в Україні музею просто неба – 45 - Козій, Г. (Краєзнавство, 2009)
У статті висвітлюється історія створення Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини в Переяславі-Хмельницькому. В статье освещается история создания Музея народной архитектуры и быта Средней Надднипрянщины в Переяслав-Хмельницком. The article to the create Museum folk architecture Middle Highlands of the Dnipro in Pereyaslav-Khmelnitsky.