Музей Заповіту Т. Г. Шевченка в Переяславі (до 195-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка) - Кухарєва, Н.; Калінович, О. (Краєзнавство, 2009)
У статті висвітлюється історія створення Музею Заповіту Т. Г. Шевченка та наводиться інформація про проведення ІІІ Всеукраїнських Шевченківських читань, приурочених до 195-річчя з дня народження поета. В статье освещается история создания Музея Завещания Т. Г. Шевченка, отображена информация о проведении ІІІ Всеукраинских Шевченковских чтений, приуроченых 195-летию со дня рождения поэта. The history of creation the museum of the Shevchenko’s testament is researched in the article. Also it is given the information about the carrying out the conference dedicated to the 195th anniversary of Shevchenko’s birthday.