Стратегії формування національної ідентичності на пострадянському просторі - Шевченко, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Стаття присвячена аналізу тенденцій формування
національної ідентичності на пострадянському просторі.
Підкреслюється, що на відміну від класичних моделей виховання
національної свідомості, сучасні сценарії формування національної
ідентичності характеризуються парадоксальним поєднанням
«надконструктивізму» та «гіперпримордіалізму». The paper deals with analysis of tendencies in forming of national
identity in post-Soviet countries. The author concludes that in contrast
to classical models of education of national consciousness modern
ways of forming of national identity are characterized by paradoxical
combination of «overconstructivism» and «hyperprimordialism».