Дослідження політичної корупції у світовій політичній науці - Кохан, Г. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті розглядається поняття «модель» та його
застосування у вивченні політичної корупції, а також ознаки,
загальні для більшості моделей. Особлива увага приділена аналізу
політичної корупції на основі теорії принципала-агента. The author reviews the notion of «model», its using in the study of
political corruption and common parameters for the many of models.
Intensive attention was given to analysis of political corruption on the
basis of a theory of principal-agent.