Політичні партії в системі сучасної демократії - Нікогосян, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Автор статті робить спробу визначити роль політичних партій як інституту громадянського суспільства, проаналізувати причини падіння авторитету політичних партій у західноєвропейських
країнах. Також звертається увага на відмінності в організації та діяльності партій порівняно з попередніми періодами політичного
життя. The author of this paper makes an attempt to define the role of political parties as an institution of civil society by analyzing the causes of decline of political parties’ authority in western European countries.
He also pays attention to the difference in organization and activity of parties in comparison with previous periods of political life.