Зовнішні виклики для політичних еліт України - Поєдинок, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглянуто зовнішньополітичні орієнтації головних претендентів на посаду президента України: В. Ющенко, Ю. Тимошенко, В. Януковича. Проаналізовано вплив на виборчий процес в Україні основних геополітичних акторів: Європейського Союзу, Російської Федерації, Сполучених Штатів Америки. The article studies foreign policy orientations of the main presidential aspirants of Ukraine: V. Yushchenko, Y. Tymoshenko, V. Yanukovych. The influence of the chief geopolitical actors – the European Union, the Russian Federation, the United States of America – over Ukrainian election process is analyzed.