Політико-правовий аналіз виборів війтів, бурмістрів і президентів міст у республіці Польща - Слободян, Т. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті проаналізовано процедуру прямих виборів війтів,
бурмістрів і президентів міст у республіці Польща. Автор подає
позиції провідних політичних партій стосовно запровадження
прямих виборів війтів, бурмістрів і президентів міст, характеризує
законопроекти з даної проблематики, ініційовані президентом
РП, сенаторами, депутатами Союзу демократичної лівиці та
Громадянської платформи. Political and legal analysis of direct elections of wojts, bailiffs and
city presidents in the Republic of Poland has been made in this article.
The author presents opinions of leading political parties on realization
of direct elections of wojts, bailiffs and city presidents, characterizes
bills presented by the president of the Republic of Poland, senators,
deputies from Democratic left alliance and Civic platform concerning
this matter.