Соціально-політичний міф як елемент державного управління в умовах світової економічної кризи - Кравченко, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті досліджуються питання про місце і роль міфу в сучасних умовах. Соціально-політичний міф розглядається як система координат, як певна семіотична модель, котра, з одного боку, фіксує стан речей і спрямована на легітимацію існуючого порядку та слугує концептуальним обґрунтуванням поведінки в суспільстві, з іншого – може бути рушійною силою, що нищить один соціальний порядок і створює інший. The paper deals with a problem of place and role of myth in modern times. Social-political myth is reviewed as a system of coordinates, as a semiotic model that fixes condition and legitimate existing system and is a conceptual grounding of behavior in society. At the same time, it may become a motive forth destroying one social order and creating another.