Становлення національної еліти епохи Київської Русі: політологічний аспект - Поєдинок, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті здійснюється спроба аналізу становлення та занепаду національної еліти та політичної системи епохи Київської Русі як першого етапу в розвитку політичних еліт сучасної України. Відзначається дуалізм детермінант соціальної диференціації у період Київської Русі, внутрішньоелітна боротьба за владу та зовнішньополітична нестабільність. In the article, the attempt is made to analyze formation and degeneration of national elite and political system in the period of Kyivan Rus as the first stage in development of political elites of present-day Ukraine. The author notes dualism of determinants of social differentiation during that period, inner-elite struggle for power and foreign-policy instability.