Вибори як механізм реалізації політичного міфу в пострадянських країнах - Пробийголова, Н. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті аналізуються вибори як механізм реалізації
політичного міфу. Сучасний політичний міф розглядається як
засіб маніпуляції, консолідації суспільної свідомості та легітимації
владних структур. Підкреслюється, що процеси формування та
руйнації політичних міфів значно інтенсифікуються в умовах
суспільних трансформацій. The paper analyzes elections as a mechanism of realization of a
political myth in the countries of post-Soviet space. Modern political
myth is reviewed as a method of manipulation and consolidation of
public consciousness and legitimation of power structures. The author
accentuates that the processes of forming and ruining of political myths
are more intensified under conditions of social transformations.