Україна у просторі системної кризи - Балабан, Р. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Статті окреслюються чинники кризових процесів в Україні,
виокремлюються періоди за часів незалежності, протягом яких
відбувалося збідніння населення, виведення коштів за кордон,
збагачення окремих осіб, наближених до владних структур. In the article, the author determines the reasons of crisis situation
in Ukraine and offers several periods at the times of Independence
when people were becoming poorer, money were transferring abroad,
particular powerful persons were enriching.