Деградація структури і пошкодження сіткою тріщин сталі металургійного обладнання - Ясній, П.В.; Марущак, П.О.; Коноваленко, І.В.; Біщак, Р.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2009)
Розроблено автоматизований метод кількісного аналізу сітки тріщин для діагностування стану роликів машин безперервного лиття заготовок. Запропоновано структурну методологію ідентифікації тріщин. Показано ефективність методології виявлення тріщин на основі програмного оброблення цифрових зображень. Порівняно параметри сітки тріщин на окисненій поверхні зразків ролика після зішліфовування зовнішнього шару. Разработан автоматизированный метод количественного анализа сетки трещин для диагностики состояния роликов машин непрерывного литья заготовок. Предложена структурная методология идентификации трещин. Показана эффективность методологии обнаружения трещин с использованием обработки цифровых изображений. Исследования выполнены непосредственно на поверхности ролика с целью сравнения параметров сетки трещин на корродированной поверхности и после сошлифования внешнего слоя. An automated method for crack detection and quantitative description of crack systems was developed for service life assessment of continuous casting rolls. A structural methodology is proposed which is a variant of recently published morphological methods to identify cracks. This methodology of cracks detection using software of images processing is shown to be very effective. The tests were performed on the roll surface to compare the crack system parameters of corroded and polished surfaces.