Термонапружений стан електропровідної кулі за дії імпульсного електромагнетного поля - Мусій, Р.С. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2009)
Сформульовано динамічну центрально-симетричну задачу термомеханіки для суцільної електропровідної кулі за однорідної нестаціонарної електромагнетної дії і запропоновано методику її розв’язування з використанням кубічної апроксимації азимутальної компоненти вектора напруженості магнетного поля та радіальної компоненти тензора напружень за радіальною координатою. Одержано розв’язок задачі і числово досліджено термонапружений стан кулі за дії електромагнетного імпульсу. Сформулировано динамическую центрально-симметрическую задачу термомеханики для сплошного электропроводного шара при однородном нестационарном электромагнитном воздействии и предложено методику ее решения с использованием кубической аппроксимации азимутальной компоненты вектора напряженности магнитного поля и радиальной компоненты тензора напряжений за радиальной координатой. Получено решение задачи и численно исследовано термонапряженное состояние шара при воздействии электромагнитного импульса. The dynamic central-symmetric problem of thermomechanics is formulated for a solid electroconductive sphere under the homogeneous non-stationary electromagnetic influence and its solution method has been proposed using cubic approximation of azimuth component of magnetic field stress and a radial component of a stress tensor by a radial coordinate. The solution is obtained and the thermal stress state of a sphere under the influence of electromagnetic pulse is numerically investigated.