Вплив поліакрилової кислоти на захисні властивості інгібітора КОРСОЛ - Слободян, З.В.; Маглатюк, Л.А.; Купович, Р.Б. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Поліакрилова кислота (ПАК) – диспергатор солей твердості – за протикорозійними властивостями переважає диспергатори фірми Nalko. В складі композиції КОРСОЛ вона не виявляє синергічної дії, але не погіршує захисних властивостей інгібітора. Полиакриловая кислота (ПАК) – диспергатор солей жесткости – по противокоррозионным свойствам превосходит диспергаторы фирмы Nalko. В составе композиции КОРСОЛ она не проявляет синергетического действия, но не ухудшает защитных свойств ингибитора. Polyacrylic acid (PAA) – scale incrustation dispergator – by its anticorrosion properties is more effective than Nalko dispergators. As a component of inhibiting KORSOL composition this inhibitor does not show synergetic action, though it does not deteriorate the protective properties of KORSOL inhibitor.