Оцінювання впливу зупинок технологічного процесу на зміну технічного стану металу головних парогонів ТЕС - Никифорчин, Г.М.; Студент, О.З.; Кречковська, Г.В.; Марков, А.Д. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2010)
Для врахування впливу пусків-зупинок енергоблоків ТЕС на технічний стан деградованого металу парогонів запропоновано підхід, що передбачає побудову базових залежностей, які враховують механічний та технологічний показники експлуатованого металу. Предложен поход для учета влияния остановок блоков ТЭС на техническое состояние деградированного в эксплуатационных условиях металла паропроводов посредством использования механического (эффективный порог циклической трещиностойкости ΔKth eff) и технологического (эффективная длительность эксплуатации τeff, отражающая интенсифицирующее влияние остановок технологического процесса на деградацию сталей) показателей. The approach to consideration of the influence of thermal power generating units shut-downs on technical state of in-service degraded metal of steam pipelines using mechanical (the effective threshold of fatigue crack growth resistance ΔKth eff) and technological (the effective service time τeff, which represent the intensifying effect of shut-downs on steel degradation) parameters is proposed.