Турецькі інспірації польського романтика з Житомирщини: життя і творчість Мілаха Чайковського - Сухомлинов, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2009)
Предметом аналізу, запропонованого у статті, є складний життєвий шлях та творча спадщина польського письменника, народженого на Житомирщині, Міхала Чайковського, відомого також як Садик Паша. На прикладі оповідань і життєвих фактів автор намагається показати кризу ідентичності митця-романтика. Предметом анализа, предложенного в данной статье, является сложный жизненный путь и творческое наследие польского писателя, родившегося на Житомирщине, Михала Чайковского, известного также как Садык Паша. На примере его рассказов и жизненных фактов автор пытается показать кризис идентичности художника-романтика. The subject of the article is the analysis of complex life and artistic legacy of the Polish writer, born in Zhytomirshchina, Michal Tchaikovsky, also known as Sadık Paşa. On the examples, stories and life facts the author tries to show the identity crisis of the artistromanticism