Стихія гумору в творчості Володимира Даниленка - Бабич, І. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2009)
На матеріалі оповідань Володимира Даниленка «Два песики», «Смак персика», «Дивертисмент Цепколенко» роглядається природа комічного в творчості письменника, втеча від екзистенційної порожнечі та пошуки внутрішньої гармонії сучасної людини. На материале рассказов Владимира Даниленко „Две собачки”, „Вкус персика”, „Дивертисмент Цепколенко” рассматривается природа комического в творчестве писателя, бегство от экзистенциальной пустоты, поиски внутренней гармонии современного человека. Оn the base of Volodymyr Dаnylenko short novels „Two puppies”, „The taste of peach”, „Divertissement by Tsepkolenko ” consider the nature of comical in the righter’s creations, escape from vacuum that exist and findings of inner harmony of present – day person.