Історія фальшивого дворянства - Довгополова, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2009)
Тема дослідження - походження роду дворян Меленівських та роду Чоповських, підданих Києво-Печерської лаври, які мешкали в Заушші.